Geruchten, Quotes, leaks, april grappen… Deze nieuwe versie van de Millennium Falcon heeft ze allemaal gezien en in meervoud! Maandenlang werd er gespeculeerd, woorden van elke LEGO Executive werden geanalyseerd om toch maar enige bevestiging te kunnen vinden van een opvolger van de legendarisch 10179 set die voor duizenden Euro’s verkocht wordt. LEGO speelde de laatste maanden mee met enkel teasers en nu is het dan eindelijk zo ver! De officiële aankondiging van de 75192 Millennium Falcon is een feit! Hier vind je alle afbeeldingen én de Designer Video!

 

Enkele feiten

75192 Millennium Falcon™

Leeftijd 16+.  7,541 elementen.

US $799.99 – CA $899.99 – DE 799.99€BE 849.99€ – UK £649.99 – DK 6999.00 DKK

Prijzen in Europa zijn per land mogelijk anders.

 

Reis door de LEGO® galaxy in de ultieme Millennium Falcon!

De volledige inhoud van de set bevat ook een panel met informatie over deze UCS

Box Art – Front

Box Art – Back

Building Instructions Booklet

 

 

Verwelkom het grootste, meest gedetailleerde LEGO® Star Wars Millennium Falcon model ooit gecreëerd—in feite is het zelfs, met meer dan 7.500 elementen, het grootste LEGO model ooit verkocht! Deze verbazingwekkende LEGO interpretatie van Han Solo’s legendarische Corellian vrachtschip heeft alle details die Star Wars fans van alle leeftijden kunnen wensen, inclusief het gedetailleerd exterieur met de quad laser kanonnen boven en onderaan, het landingsgestel, de instaphelling en een cockpit voor 4 minifiguren met afneembare koepel. Je kan platen van de bovenkant losmaken om daaronder de gedetailleerde ruimtes te zien, zoals de centrale ruimte, het achterste compartiment en de schuttersruimte.  Je kan zelf beslissen of je de klassieke Millennium Falcon bouwt met Han, Leia, Chewbacca en C-3PO, of de schotelantennes verwisselt voor de nieuwe zoals in Episode VII en VIII met de oudere Han, Rey, Finn en BB-8!

 

Een kort overzicht van enkele details

 • inclusief 4 classic crew minifiguren: Han Solo, Chewbacca, Princess Leia en C-3PO.

Han Solo

Chewbacca

Princess Leia

C3-PO

 • Ook inclusief 3 Episode VII/VIII crew minifiguren: Older Han Solo, Rey en Finn.

Older Han Solo

Rey

Finn

 • Extra figuren in deze set zijn de BB-8 droid, 2 bouwbare Porgs (uit Episode VIII !) en een bouwbare Mynock.

Porg 1

Porg 2

Mynock

 • Het exterieur bevat verwijderbare panelen, een instaphelling, een verborgen blaster kannon, een cockpit voor 4 minifiguren met verwijderbaar dak, verwisselbare ronde en rechthoekige schotels, een quad laser kannons bovenaan en onderaan, en 7 landingspoten.

Het dakelement is volledig nieuw voor deze set

 • De centrale ruimte bevat een zitruimte, een Dejarik holografisch spel, een training helm voor gevechtsimulaties, een werkruimte met een draaiende stoel voor een minifiguur en een gang voorzien van stickers om de illusie van een draaiende gang weer te geven.

 • De achterste compartimenten bevatten de motorkamer met de hyperdrive en bedieningsconsole, 2 doorgangen, een verborgen compartiment onder de vloer, 2 sluizen met ontsnappingspods, een console en een ladder die toegang geeft tot de schuttersruimte.

 

 • De schuttersruimte bevat een speciale stoel voor een minifiguur en een afneembaar wandpaneel met volledig draaibaar quad laser kannon. Een tweede verborgen quad laser kannon is ook voorzien aan de onderzijde.

 • Classic crew wapens zijn Han’s blaster pistool en Chewbacca’s nopjes vurende bowcaster.
 • Episode VII/VIII crew wapens zijn Han’s blaster, Rey’s kleine zilveren blaster en Finn’s medium blaster geweer.
 • Verwissel enkele elementen en de crew om tussen de klassieke en de Episode VII/VIII versies van de Millennium Falcon te wisselen!

 

 

 

 • Open wandpanelen om toegang te krijgen tot het gedetailleerde interieur terwijl het exterieur behouden blijft.
 • Schuif het panel open om het verborgen blaster kannon te onthullen.
 • Draai classic Leia’s en Han’s hoofd om hun ademhalingsmaskers te tonen die ze droegen in de buik van de Space Slug.

 • Het perfecte intergalactische speelgoed of gedetailleers toonmodel.
 • Afmetingen zijn 21cm hoog, 84cm lang en 56cm breed.

Beschikbaar bij LEGO® vanaf 1 Oktober, 2017 via shop.LEGO.com of in je lokale LEGO® Store of vanaf 14 september als Early VIP Access.

Bekijk hieronder zeker nog even de Designer Video met de setdesigner Hans Burkhard Schlömer, deze bevat leuke extra informatie en details.

 

LEGO, the LEGO logo and the Minifigure are trademarks of the LEGO Group. ©2017 The LEGO Group. All rights reserved. All rights reserved. Star Wars and all characters, names and related indicia are © & ™ Lucasfilm Ltd.

About Author

Project Manager in real life, vader van 2, vice-voorzitter en Ambassador van LCC, en echtgenoot van Sophie. Mijn passie zijn de LEGO Ideas en Architecture en de moeilijk te vinden 400*** series, maar ik waag me ook geregeld aan micro- en mini build moc's.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten