LEGO SYSTEM A/S

Vandaag leg ik nog een leuke polybag onder mijn zeer kritische loep. Ik had deze al begin maart aangeschaft, maar door tijdsgebrek gewoon niet toe gekomen om dat te gaan doen. Zijn jullie ook benieuwd naar mijn score? Lees dan snel verder…

Deze polybag is voorlopig de enige in de gloednieuwe reeks van DC Super Heroe Girls. Hiermee wil LEGO® ook de stoere meiden wat aanbieden. En zeg nu eens eerlijk, wij AFOL zijn er stiekem ook wel dol op. Deze kleurrijke setjes en grappige en gedetailleerde minifiguurtjes doen het hem helemaal!

Deze polybag draagt het nummer 30546. Wat betreft afmeting zit hij bij de standaard. Ook de materie is van het traditionele plastic wat we gewoon zijn. (Nvdr: de polybag R3-M2 had immers een ander type plastic, waardoor er vermoeden is dat mogelijks alle poly zullen overschakelen naar ander type verpakking op termijn.)

De inhoud van de poly ziet er als volgt uit: de parts, waar we al onmiddellijk Krypto tussen vinden en de bouwinstructies.

Tussen de parts vinden we 3 soorten elementen die geprint zijn. Het is vrij zelden dat een polybag geprinte parts heeft, veel voorkomender zijn stickertjes. Dit zorgt er voor mij al voor dat de waarde stijgt van het geheel. We zien 2 stukjes die dienen voor het vliegtuigje van Krypto en dan ook de tile 1×1 met geprint gezichtje voor de ‘schurk’. En deze tile zit er namelijk 2x in (1 reserve). Dus maar liefst 4 geprinte items in 1 poly!

De handleiding is groter dan een A4. Persoonlijk vind ik dit minder handig, voor kinderen is dit al snel te groot. (Ik liet bewust een stuk van de achterzijde van de bouwbeschrijving weg, omdat dit gewoon reclame bevatte.

In de poly zitten 2 kleine constructies. Het vliegtuigje waar Krypto zich in verplaatst en dan een schurk; Kryptomite*!
*Deze ruige schurken zijn door Lena Luthor™ gemaakt door Kryptonitestof te combineren met buitenaardse technologie. Ze maken de studenten van Super Hero High het leven zuur. Paarse Kryptomites maken gebruik van hypnose om iedereen die in de buurt komt in hun macht te krijgen. Gele Kryptomites jagen iedereen die op hun pad komt de stuipen op het lijf. Groene Kryptomites verzwakken Kryptoniërs en zaaien onrust voor alle anderen. Blauwe Kryptomites veroorzaken verwarring bij iedereen die te dicht bij ze in de buurt komt. Rode Kryptomites halen bij bijna iedereen het bloed onder hun nagels vandaan… Behalve bij de Tamaraneans. Oranje Kryptomites veroorzaken zelfs bij hun trouwste vrienden wantrouwen.

De groene Kryptomite heeft paarse vleugels en een pistool. Deze schiet trans groene plates rond 1×1 af. Het gewicht van het pistool zorgt ervoor dat je het geheel niet volledig recht kan laten staan, het kantelt een beetje door het gewicht. Je kan het vleugelstuk verwijderen van de Kryptomite.

Het schip van Krypto is heel leuk en schattig. Ook hier een wit pistool om ronde plates 1×1 af te vuren. Krypto wordt bevestigd op 2 jumper plates 1×2. De kleurencombinatie van het geheel ziet er heel erg ‘superheld’ uit.

Krypto is een schattig hondje dat de meiden van Super Heroe High helpt tegen de strijd van het kwaad. Dit figuurtje heeft de standaard looks van een ‘Friends’ diertje. Hij is ook nog te vinden in het kleine setje ‘41233 Lashina Tank’. Daar heeft hij dezelfde looks, dus geen uniek figuurtje in deze poly, maar toch fijn dat we 2 opties hebben om deze schattige Krypto te bemachtigen.

Krypto draagt een rode cape, deze is echter niet van stof zoals we dat bij de minifiguren zien voorkomen. Gewoon geprint op de rug. Op de borst heeft hij een klein ‘Superheld’ logo. Hij heeft de looks van een Dalmatiër maar dan zonder de zwarte vlekken. Het gaatje in het hoofd geeft de mogelijkheid om strikjes te bevestigen, maar ik vermoed dat een superheld dat niet zal dragen.

Gewoontegetrouw hebben we weer reserve onderdelen. En hier zit dus die leuke geprinte tile 1×1 in. Verder nog 2 cheese slopes en ander klein grut. Altijd welkom, niet?

 

 

 

Deze polybag vind ik heel geslaagd. Als er een minifiguur in zit, heeft het voor mij altijd een meerwaarde. En met de geprinte parts vind ik dit zeker een extra punt waard. De build zit snel in elkaar maar het is ook niet echt basic, er zitten toch enkele SNOT* elementen in. (*Studs Not On Top)

De looks van het zakje zelf zijn heel kleurrijk en spreken enorm aan. Weer een leuke toevoeging voor de verzameling.

Wat betreft het geopende exemplaar: Krypto gaat hier de verzameling van Minifiguurtjes in en de rest, daar wordt al gretig mee gespeeld.

 


 

About Author

Oprichter van LCC. Ik wilde een LEGO groep oprichten, met positieve sfeer. Een plek waar iedere AFOL in zijn waarde gelaten wordt en zijn LEGO passie op eigen manier kan delen met de anderen. Zelf ben ik minifiguren en polybag addict.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten