LEGO SYSTEM A/S

We konden de voorbije periode merken dat er sommigen het niet zo nauw namen met het gebruik van ons club logo. Ook door ons gemaakte afbeeldingen werden schaamteloos gebruikt op allerhande sociale media zonder credits aan LCC toe te kennen. Wij betreuren enorm dat mensen niet stil staan bij het feit dat wij bij LCC het zeer erg vinden als ons logo (onze naam en reputatie daarbij) gebruikt worden voor iets waar we niet achter staan. We hebben daardoor besloten om ons blauw blokje met de afkorting LCC te laten registeren. Daarnaast is de betekenis van de afkorting waar LCC voor staat gewijzigd….

We zijn in 2015 begonnen als een klein facebook groepje met enkele LEGO Liefhebbers en hadden nooit durven dromen van een eigen RLUG! En toch hebben we deze mijlpaal in september 2016 bereikt!

Bij het oprichten van onze Facebook groep destijds, hebben wij gekozen om ‘LEGO Collectors Club’ te gaan heten, afgekort LCC. We mogen stellen dat het uiteraard niet zo evident was om dit bij LEGO waar te gaan maken bij onze erkenning, aangezien het woord LEGO® op zich ook een geregistreerd merk is. Dus bij registratie als RLUG moesten wij gewoon bij LCC blijven, zonder de betekenis hiervan openbaar te kunnen/mogen maken door het gebruik van het woord LEGO erin.

Door de erkenning van LEGO, zijn wij begonnen aan een grondige brainstorm. Want ook het feit dat het woord ‘Collectors’ in onze naam voorkomt, stuit op heel wat onbegrip soms. Want LEGO fans bouwen toch?

Na het pijnigen van onze hersenen en het opwerpen van heel wat opties kwamen we tot het volgend besluit:
We zijn een erkende LUG… (LEGO User Group)
We hebben zowel verzamelaars als bouwers in de club….
We mogen het woord LEGO niet los gebruiken in onze naam…

We kondigen jullie met trots onze nieuwe naam aan!
LCC® betekent vanaf heden…
* LUG of Creators & Collectors *

Neen we geven geen vat…. maar drinken er ten gepaste tijde wel een glaasje Cava op….


 

About Author

Oprichter van LCC. Ik wilde een LEGO groep oprichten, met positieve sfeer. Een plek waar iedere AFOL in zijn waarde gelaten wordt en zijn LEGO passie op eigen manier kan delen met de anderen. Zelf ben ik minifiguren en polybag addict.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten