Het LEGO® House, dat zijn deuren officieel opent op 28 september 2017, werd vorige week voor het eerst open gesteld voor pers om een kijkje te gaan nemen. Nog niet zo kort geleden ging de website van het LEGO® House online, waar je al allerlei info kan vinden over wat men zoals kan verwachten als men er een een bezoekje wil inplannen. Ik maakte hiervan reeds een compleet Nederlandstalig overzicht. Inmiddels ben ik dus al een kijkje gaan nemen op de werf en mocht ik binnen beeldmateriaal vastleggen om jullie te laten zien. Het LEGO® House wordt volgens mij de sensatie van de komende jaren!

Verantwoordelijk voor het project is Jesper Vilstrup. Hij is General Manger van het LEGO® House en is actief bij TLG sedert 2011, waar hij begon als Trade Marketing Director. Door de jaren heen bekleedde hij verschillende functies binnen TLG, waaronder Global Senior Marketing Director, Senior Marketing Director voor Nordic/Benelux, Vice President of Digital Business en Vice President of LEGO Consumer Marketing Agency.

Sedert 2015 is hij General Manager van het LEGO® House. Hij is verantwoordelijk voor het project, zodat het LEGO® House een wereldklasse attractie kan worden, die alle fans wereldwijd de ultieme LEGO® ervaring zullen geven. Ook na de opening van het LEGO® Housen zal Jesper zijn taak als General Manager blijven behouden. 

Geboren in 1972 en woonachtig in Vejle (Denemarken) met zijn partner en 4 kinderen, behaalde Jesper in 1993 een master in Marketing Management aan de Universiteit in zuid Denemarken. Voor hij aan de slag ging bij TLG, had hij een loopbaan van 8 jaar bij DANDY A/S, waar hij ook verschillende marketing posities bekleedde. 

 

Zoals te lezen in mijn overzicht, is het LEGO® House ingedeeld in verschillende zones. Elke zone zal een andere beleving hebben. De zones worden afgebakend door gebruik te maken van verschillenden kleuren. Die kleuren zullen heel zichtbaar aanwezig zijn in het gebouw.

Momenteel nog niks te zien van al die kleuren, maar ik heb er wel al de sfeer kunnen opsnuiven en gezien dat er toch wel enkele heel grote bouwwerken aanwezig zullen zijn. Bij het binnen komen van het LEGO® House merken we direct hoe gigantisch en uniek de constructie van het gebouw is. Bij het ontwerp waren de architecten allemaal heel enthousiast, een gebouw dat eruit ziet alsof het gemaakt is uit echte LEGO® blokken… maar de realiteit heeft ervoor gezorgd dat men toch enkele basis principes van de bouwkunst moest toepassen om het plan realiteit te laten worden. Zo heeft men eigenlijk geen constructie voor een gebouw moeten maken, maar diende men de basis van een brug te gebruiken. Waarom? Omdat een groot deel van het gebouw aan de binnenzijde ‘zweeft’ en dus geen steun heeft. Daardoor heeft men de structuren en methodes van een  ‘ophang brug’ moeten gebruiken.

Wisten jullie dat?
De bodem in Billund is zo vochtig dat men voor het LEGO® House plots merkte dat men veel dieper moest graven voor de funderingen. Zouden ze dat niet gedaan hebben, dan zou het gebouw als het ware beginnen drijven. Het is zo groot en zwaar dat de verankering in de grond ongelooflijk belangrijk is… en dat gaat niet zomaar als de grond heel vochtig/moerassig is. 

Ingang van LEGO® House

Toen ik binnen kwam, merkte ik direct op hoe groot de inkom wel is. Het is duidelijk dat men nu bezig is aan de grove afwerking van de binnenzijde. Toen wij er waren in september en een rondleiding kregen, was men nog met constructie van de binnenzijde bezig. (Het was toen niet toegestaan om foto’s te maken)

Deze hall wordt dus de plek waar je binnen komt en van daaruit begeef je je naar de verschillende zones. De meeste zones zullen betalend zijn, maar sommigen zijn dus ook gratis. De hall, de LEGO® Store, de restaurants en het buiten deel van het LEGO® House zullen gratis te betreden zijn. De andere zones zijn betalend aan DKK 199 (€27). De zones openstellen zonder voorafgaandelijk tickets te boeken is niet haalbaar, omdat men de toestroom van volk wil kunnen regelen. Het is om veiligheidsredenen niet mogelijk om zomaar heel veel volk toe te laten dat de moment zelf als impuls het LEGO® House wil bezoeken. Echter kan het wel voorvallen denk ik, dat tijdens rustige periodes in het jaar, men ter plaatse een ticket kan boeken. Het LEGO® House zal het ganse jaar open zijn, daar waar LEGOLAND gebonden is aan het pretpark seizoen, april tot oktober. Er zullen ook combo tickets LEGOLAND + LEGO House beschikbaar zijn.

En dan nemen we nu een kijkje in het LEGO® House zelf… of wat er tot nu toe al te zien is…

Veel trappen, veel licht, veel ruimte… de structuren die klaar staan tonen dat er heel wat grote bouwwerken zullen tentoongesteld staan. En de structuur voor de gigantische waterval lokt mijn nieuwsgierigheid.

Wisten jullie dat?
Er komt een restaurant in het LEGO® House waar je aan de hand van LEGO® blokken jouw menu kan bestellen. Je stelt je menu dus samen op basis van enkele blokken, die worden gescand, je bestelling wordt zo doorgegeven aan de keuken, en voila! 

De verschillende zones zijn al lang bepaald hoe het er uit zullen gaan zien. We kregen een volledige uitleg van de beleving die je er kan ervaren. Je wordt er voorzien van een armbandje, dat alles digitaal opslaat gedurende je verblijf en je kan zo nadien de volledige ervaring opnieuw doorlopen. De zones zullen heel wat virtuele ervaringen hebben… ik vind sommige dingen die te beleven zullen zijn heel vooruitstrevend. Verveling zal hier zeker niet toeslaan!

Deze diashow vereist JavaScript.

Een fascinerend stukje is de bovenste ruimte. Het heeft de vorm van een 2×4 brick en de openingen bovenaan erin stellen de studs voor. ’s nachts zullen die verlicht zijn en van buiten af zie je dan de studs oplichten. Je kan van buiten af ook erdoor kijken in de ruimte. Deze ruimte wordt de plek waar AFOL de kans zullen krijgen om MOC’s tentoon te stellen. Men noemt het de Key Stone.

 

Wisten jullie dat?
Aan de buitenkant is het gebouw bekleed met witte tegels die allemaal in de juiste schaal zijn zodat ze lijken op bricks van 4 studs lang. Het lijkt dus of het LEGO® House gebouwd is uit witte 2×4 bricks. 

 

 

De buitenzijde wordt even aantrekkelijk als de binnenzijde. Verschillende speelzones zullen vrij toegankelijk zijn op de daken van de blokken. De vloertegels zullen allemaal het kleur hebben van de zone die zich binnen in de bewuste blok bevindt. Het is mogelijk om de trappen te nemen aan de ene kan van het gebouw en zo helemaal naar boven te gaan en aan de andere kant er weer af te gaan.

Bovenaan de Key Stone is het nogal winderig. Maar je hebt een volledig zicht op Billund. Ik kon er trouwens ook de werf zien waar de HQ gebouwen komen. Deze gebouwen zullen een eerste deel hebben dat open zal gaan tegen 2020 en de laatste stukken moeten tegen 2023 klaar zijn. Geen publieke gebouwen daar, maar ze lonen wel de moeite mocht je er ooit een privé uitnodiging voor krijgen. Ik ga er wel voor solliciteren. 😉

En zo eindigt mijn avontuur in het LEGO® House. Ik kijk uit naar de opening en zal er aanwezig zijn uiteraard. Verslag mogen jullie dus verwachten eind september. Het valt samen met het Skaerbaek Fan Weekend, dus het wordt een drukke periode.

 


 

About Author

Oprichter van LCC. Ik wilde een LEGO groep oprichten, met positieve sfeer. Een plek waar iedere AFOL in zijn waarde gelaten wordt en zijn LEGO passie op eigen manier kan delen met de anderen. Zelf ben ik minifiguren en polybag addict.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten