LEGO SYSTEM A/S

Deze Polybag is nogal welbesproken op het internet. Waar komt hij? Wanneer? Waarom? Want de meeste AFOL’s zijn ook  Star Wars fans, en het ziet er naar uit dat iedereen dit exemplaar in zijn bezit zal willen hebben. Het feit dat het op een sokkeltje staat, maakt dit voor de verzamelaar een extra hebbeding. Inmiddels is geweten dat hij in Shanghai zal geschonken worden voor May the 4th…. en dan kan ik niet anders zeggen dan dat dit hoogstwaarschijnlijk ook hier voor ons het geval zal zijn. Ik zie hem te koop staan op tweedehands aan maar liefst €35! Lieve mensen, geef dat bedrag nooit uit voor zulke items… heb geduld! Ik kon enkele exemplaren in ontvangst nemen en leg deze graag ter review onder mijn loep…

De polybag vraagt om open gedaan te worden, zo mooi is hij!
Op de voorzijde zien we de build staan; R3-M2 op zijn sokkeltje. We merken direct de technic pin op aan de zijkant van de sokkel… dat wil zeggen dat er mogelijks nog andere figuurtjes op sokkel kunnen volgen!

Ik merkte onmiddellijk dat het type plastic van deze polybag anders is dan we gewoon zijn. Ik kan hier wel 100 foto’s van maken, maar zou nog niet tonen wat ik precies bedoel. Daarom maakte ik een filmpje, in de hoop dat het zo duidelijker zou worden…

We doen deze coole polybag dan maar snel open en laten ons verrassen door de inhoud. We zien dat de parts niet los in de polybag zitten, maar in een ander zakje. Het schiet zijn doel voorbij denk ik dan. Een stickervelletje, een handleiding en de achtergrondafbeelding om aan de sokkel te bevestigen.

De achtergrondafbeelding om aan de sokkel te bevestigen is geprint op een stevige type karton, dat een beetje het gevoel geeft alsof het plastic is. De juiste materie kan ik niet zozeer zeggen, ik ben geen expert hierin. Het stickervel bevat 1 sticker die gebruikt wordt op de tile 1×4 om vooraan de sokkel te bevestigen. Het draagt de naam van de droid die straks op de sokkel zal staan ‘R3-M2’.

 

Ik ben begin met het samenstellen van de sokkel. Bovenaan past een minifigure baseplate 3×4. Vooraan is de tile 1×4 bevestigd met de sticker en achteraan zitten 2 technic pinnen. Daar wordt straks de achtergrond afbeelding op bevestigd.

De achtergrondafbeelding bevat 2 gaatjes die perfect door de pinnetjes passen. Met 2 elementen (Technic bush) wordt de afbeelding vastgeklemd. Een mooi sokkeltje staat te wachten op zijn nieuwe bewoner…

 

R3-M2 is een schattige droid die in Rogue One verschijnt. Deze polybag is de enige die het figuurtje tot nu bevat. Het heeft enkel aan de voorzijde prints, de achterzijde is vrij kaal zonder enig detail.

 

R3-M2 is klaar om zijn sokkel te gaan staan! Wat is hij mooi. Hij past perfect op het zwarte plaatje.

En we moeten nu nog de zwarte Technic pin aan de zijkant toevoegen… Die pin geeft de mogelijkheid om andere sokkeltjes toe te voegen aan het geheel. Hier rijst de vraag dus: ‘Komen er nog zulke polybags?’. Ik weet uit goede bron dat dit een testexemplaar is en er zal worden gekeken hoe de markt reageert. TLG heeft wel het idee om dit verder uit te breiden, maar of dat werkelijk zo zal zijn hangt dus af van veel factoren waar wij geen invloed op hebben. Er zitten 2 spare parts in het setje… altijd leuk.

 

Zoals eerder gezegd is het niet officieel aangekondigd wanneer deze poly zal verschijnen. Mijn gevoel zegt dat wij hem hier ook met de activiteiten van May the 4th zullen ontvangen. De polys die ik heb ontvangen, hebben immers geen part count op de verpakking, dus het is zeker in de EU te verkrijgen.
Ik vermoed zelf dat TLG hier bij andere Star Wars events nog zulke poly zal uitbrengen, zodat we op termijn er een aantal zullen hebben. Misschien een verschillend aantal droids? In ieder geval, het is een leuke poly, een leuk figuurtje, dus ik ben verkocht!


 

About Author

Oprichter van LCC. Ik wilde een LEGO groep oprichten, met positieve sfeer. Een plek waar iedere AFOL in zijn waarde gelaten wordt en zijn LEGO passie op eigen manier kan delen met de anderen. Zelf ben ik minifiguren en polybag addict.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten