Je hebt zijn 3D Doberman vast al gezien… een creatie van Michaël Pattiruhu. Ik kon Michaël en zijn vrouwtje Vicky voor het eerst ontmoeten op de beurs in Goes. Samen runnen ze ook een leuke Bricklink shop en Michaël maakt verbluffende 3D figuren in LEGO blokken. Recent ben ik Michaël en Vicky terug gaan opzoeken… We zijn eerst heerlijk Dim Sum gaan eten in Amsterdam en daarna kon ik hem thuis aan het werk zien en een kijkje nemen in zijn klein maar goed georganiseerd BL shopje.
Zijn jullie ook benieuwd naar het LEGO verhaal van dit AFOL duo? Lees dan snel verder….


Profile pic Michaël Pattiruhu Naam: Michaël Pattiruhu

Leeftijd: 41

Regio: Amsterdam

Beroep: Docent Wiskunde

Burg. Staat: Samenwonend

 

 

12037989_10156087802915282_8139481720334586447_nNaam: Vicky Kwaaitaal

Leeftijd: 43

Regio: Amsterdam

Beroep: Datingcoach

Burg. Staat: Samenwonend

 

 


“In onze kinderjaren hebben we allebei met LEGO gespeeld en Michaël heeft zelfs aan een LEGO bouwwedstrijd meegedaan toen hij 12 jaar was. Hij heeft daarmee zelfs een reisje naar LEGOLAND Billund gewonnen. Zijn inzending was toen een steigerend paard met rode vleugels.

Art of the BrickTwee jaar geleden zijn we uit interesse naar de expositie ‘Art of the Brick’ van Nathan Sawaya in Amsterdam geweest. We waren onder de indruk van wat we daar zagen. Bij onze thuiskomst kregen we het idee om een mozaïek in LEGO te maken van een foto van onszelf. We vonden het erg leuk om samen te doen, echter het uitzoeken van de onderdelen en het vinden van een geschikt programma voor het converteren van de foto nam Michaël op zich.

Mozaiek

De afgewerkte mozaïek hangt hier nu boven de bank in de woonkamer. We zouden deze wel eens graag willen mee doen naar exposities, maar helaas is de laadruimte van onze auto niet ruim genoeg. Het is niet makkelijk om dergelijk item te vervoeren.

 

 

 

 

Mozaiek vicmic

Hondje 1Ons appartement in Amsterdam is vrij klein en toch hadden we graag een hondje gehad. Na de mozaïek begonnen we dus aan de bouw van een hondje in LEGO blokken.

 

 

Hondje 3

 

 

Hierna volgde al snel een grotere hond…

Jullie zien ook dat de technieken die Michaël toepaste voor de Dobermann al ingewikkelder zijn dan deze van het kleine hondje.” (SNOT)

 

 

Om jullie een idee te geven van de afmetingen, hier zie je Michaël naast de honden:

hondjes 4

“De meeste AFOL ‘verzamelen’ wel iets van LEGO.. setjes, Minifiguren…. maar dat doen wij dus niet. Wij maken gewoon MOC’s. We krijgen een idee en gaan daarmee aan de slag. Sets kopen we dus wel om de onderdelen te gaan gebruiken. Onderdelen die we niet kunnen gebruiken gaan in onze BL shop. De inkomsten hiervan herinvesteren we dan in onderdelen die we zelf nodig hebben. Aangezien we niet heel groot wonen is het zoeken naar de juiste manier om onze BL shop te runnen.
Vanuit ons bij-kamertje, die ook wel een bureau is, vertrekken alle onderdelen naar de klant.
Alle blokjes zitten per kleur gesorteerd en per vorm. Ze zitten in bakjes en deze staan op elkaar gestapeld in een IKEA kast. het is wel telkens een heel verhaal om een bestelling samen te voegen. Sommige bakjes zitten dan achterin en het vraagt wel veel tijd om zo te werk te gaan.”

 

“Als de onderdelen éénmaal uit de bakjes genomen zijn, controleer ik de bestelling nogmaals en ik pak dan alles keurig in.” In de inkomhal heeft Vicky een tafeltje ter beschikking met al het materiaal voor het verzenden.
Vicky BL shop

VicMic logo“We hebben tot nu alleen maar positieve feedback op ons BL account en daar streven we ook naar.
Als logo gebruiken we het kleine gele steentje 1×2 met het glimlachje op. We steken die steentjes soms bij een bestelling.”

 

“Als we al eens een Minifiguur aanschaffen dan is het puur om te kijken hoe het eruit ziet, omdat we het in 3D willen gaan namaken. Zo hebben we de Bunny Suit Guy gekocht om deze na te gaan maken. Pattiruhu bunny suitNu heb ik de Hotdog en Santa aangeschaft… ik ben nog in twijfel welke ik eens ga maken van beide.”

Pattiruhu minifigures

 

“Wij maken voorlopig alleen 3D figuren en mozaïek in LEGO. De afmetingen van onze werken zijn tussen 30cm en 100cm en kosten al snel tussen €200 en €2.000 per stuk.
Onze Dobermann heeft aan de binnenzijde geen stalen constructie… een beginnersfout zeg maar. We ondervinden nu dat de stevigheid van dit werk niet optimaal is. In de toekomst zullen wij dus zeker met stalen buizen gaan werken, waardoor de kost per werkstuk ook hoger zal liggen.

We zijn al snel enkele maanden maanden verder alvorens een werk af is. Gezien we uit werken is LEGO een vrijetijdsbesteding. Aan onze MOC’s zijn we gemiddeld 10u per week bezig en onze BL shop neemt gemiddeld 1u per dag in beslag.”

12923160_10156721765810282_3244231416669321530_n“LEGO is een gemeenschappelijke hobby geworden, dat maakt het extra fijn. We kunnen er samen van genieten om een weekendje weg naar LEGOLAND Duitsland of Denemarken in te plannen. Ook samen naar beurzen gaan vinden we fijn, we leren dan steeds nieuwe AFOL kennen.
Onze vrienden en familie vinden onze LEGO hobby leuk en de studenten van Michaël lachen stiekem wel eens dat hun leraar wiskunde met LEGO ‘speelt’. Al gebruikt hij LEGO wel eens om hun iets uit te leggen….”

 

“In oktober 2015 hebben we voor het eerst op een LEGO-beurs geëxposeerd…LEGOworld in Utrecht. Dit beviel 12046703_10156153145175282_4552361205450378105_nons erg goed en sindsdien zijn we als bezoeker een keer naar Brickmania geweest en worden we ook wel eens gevraagd om op andere beurzen te komen exposeren. Inmiddels hebben we ook in Venray, Goes, Hoogeveen en Nieuw Vennep gestaan.”

 

13275408_1040316432721819_824160770_o

 

 

“Het hoogtepunt in het jaar is toch wel LEGOworld Utrecht. Maar omdat we nog maar kort beurzen bezoeken, kennen we nog lang niet alle beurzen. Het lijkt ons bijvoorbeeld ook erg leuk om in de toekomst in het buitenland te exposeren.
Op beurzen exposeren doet je andere exposanten en AFOL ontmoeten, maar ook de interesse die er is in onze sculpturen is leuk om zien. Vragen beantwoorden van jong en oud…. en recent nu ook onderdelen verkopen die we zelf niet kunnen gebruiken uit onze sets die we parten.

We volgen verschillende facebook groepen op, en verder niks op het internet.Pattiruhu interview 1
We zijn lid van meerdere LUG omdat we graag op de hoogte blijven en mensen uit de community willen leren kennen. Maar welke sets LEGO gaat uitbrengen interesseert ons niet.
Aangezien we geen verzamelaars zijn kunnen wij niet zeggen wat ons favoriete setje of minifiguur is… we hebben er gewoon geen! 🙂

 

 

Pattiruhu SNOT STUFFWe zijn dus eigenlijk nog geen doorwinterde AFOL, gezien we er in de zomer van 2014 ingerold zijn. We zijn nog steeds op ontdekking naar nieuwe steentjes en technieken zodat onze bouwvaardigheden beter worden en verder ontwikkelen. Naast het maken van mozaïek en 3D figuren willen we in de toekomst graag gebouwen gaan maken.

Ook willen we ons graag verdiepen in de Mindstorms. We hebben leuke ideetjes voor de toekomst, waar we nu nog niet teveel willen over prijs geven… ;-)”

 

 

“Hier willen we jullie alvast even laten meekijken naar de tussenstappen tijdens de bouw van de Dobermann. Ik maakte zoals eerder gezegd hier nog geen gebruik van inwendige ondersteuning door middel van een stalen constructie.”

 

“Voor het maken van de Bunny Suit, maakte ik eerst een schets zodat ik wist waar de stalen ondersteuning best zou komen. Ik had in mijn ontwerp een ronde plaat voorzien, doch wegens te hoge kostprijs hiervan ben ik teruggekeerd van dat idee en koos ik voor een vierkante bodemplaat.”

Bunny Suit Design

Pattiruhu bunny suit 2

En hier zie je Michaël met Puck en de LEGO Puck!
Deze werd in opdracht gemaakt voor een klant en kon je ook zien op de beurs in Hoogeveen.

 

“We krijgen nu wel eens aanvragen via FB of we hun huisdier wil namaken LEGO. In opdracht bouwwerken gaan maken vind ik fijn. Ik hoop in de toekomst wel mijn beroep te kunnen gaan maken van mijn hobby.

We hopen dat jullie nu een idee hebben van wie we zijn… en wat ons verhaal is…. We hopen dat we samen nog heel veel jaren net zoveel LEGO-lol als nu zullen hebben.”


About Author

Oprichter van LCC. Ik wilde een LEGO groep oprichten, met positieve sfeer. Een plek waar iedere AFOL in zijn waarde gelaten wordt en zijn LEGO passie op eigen manier kan delen met de anderen. Zelf ben ik minifiguren en polybag addict.

2 reacties

  1. Pingback: Levensgrote Lego Dobermann! - Dobermann info

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten